Andijkse bloemkoolteler Ton Slagter kweekt bloemkolen op in potten voor vroege oogst

ANDIJK – Bloemkoolteler Ton Slagter is een proef gestart met het kweken van bloemkolen in potten om zo direct na de winterbloemkool te kunnen beginnen met de oogst van het nieuwe seizoen. De kerngroep Bloemkool van Vollegrondsgroente.net is op het bedrijf van Ton Slagter een rassendemo aangelegd waar afgelopen week diverse bloemkooltelers het resultaat van konden bekijken.

Ton Slagter zegt in een reactie tegen Nieuwe Oogst dat hij heel tevreden is over de resultaten op het proefveld. ‘De conclusie is dat we veel rassen hebben die goed geschikt zijn voor de voorjaarsteelt. Het is te hopen dat de rassen die wij goed kunnen gebruiken ook interessant genoeg zijn voor de zaadfirma’s om mee door te gaan.’

Reageren via facebook