‘Wognumse Vrije Geluiden’ in september gaat niet door

WOGNUM – ‘De Wognumse Vrije Geluiden’, de muzikale wandeling op 13 september in Wognum is gecanceld. De voorbereidingen waren gestart; deelnemers en tuinen hadden zich aangemeld. Vanwege de coronamaatregelen en het gezondheidsrisico heeft de organisatie alsnog besloten om het evenement niet door te laten gaan.

Al langer is bekend; tot 1 september zijn evenementen niet toegestaan. De Wognumse Vrije Geluiden is medio september gepland, dus nam de organisatie de gok en startte met de voorbereidingen. De vraag was of de regels voor evenementen al eerder zouden worden versoepeld. Dat het doorgaan van dit evenement afhankelijk is van de maatregelen, is gecommuniceerd naar de deelnemers.

Veiligheid voorop

In het stappenplan van het kabinet blijft de anderhalve-meter-maatregel voorlopig van kracht.  De gemeente kan ontheffing verlenen wanneer er een ander-halve-meter plan is voor een evenement. Voor de muzikale wandeling, met meer dan honderd deelnemers en een paar honderd bezoekers, vraagt dit te veel van iedereen. Het is belangrijk om de veiligheid van deelnemers en publiek voldoende te waarborgen.

Spontaniteit

De Wognumse Vrije Geluiden is een evenement waar juist bezoekers zelf bepalen in welke tuin, bij welk optreden en hoe lang ze daar blijven. Werken met een tijdslot en vooraf inschrijving vergt niet alleen veel van de organisatie, het gaat ook ten koste van de spontaniteit van het evenement.

De veiligheid voor iedereen staat voorop, dat mag duidelijk zijn. Dan slaat de organisatie liever een jaartje over. Hoe jammer ook, want iedereen had er veel zin in na een maandenlange culturele quarantaine.

Opnieuw uitgenodigd

Deelnemers en tuineigenaren die zich hebben aangemeld hebben inmiddels bericht ontvangen. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen. Op 12 september 2021 is de volgende editie van de Wognumse Vrije Geluiden. Dan zijn hopelijk de coronamaatregelen verleden tijd.

Reageren via facebook