15.8 C
Medemblik
27 september 2020 10:12
Medemblik Actueel.

Foto: Omnidoom 999 (Wikipedia)

Gemeenteraad Medemblik staat achter plan Spartanen voor aanschaf blaashal

WOGNUM – De gemeenteraad van Medemblik heeft de plannen van SV Spartanen uit Wognum met open armen ontvangen, in deze plannen om op het handbalveld een blaashal te realiseren leent de sportvereniging uit Wognum geld om een blaashal aan te schaffen.

Als alles meezit staat voor 1 oktober de nieuwe blaashal en is het ruimteprobleem waar nu veel sportclubs in Wognum mee kampen opgelost. Een definitieve oplossing is het niet, hiervoor zijn plannen in de maak voor een tweede definitieve sporthal.

Tijdens de online raadsvergadering van afgelopen donderdagavond kwamen de VVD en CDA met een voorstel om het plan van SV Spartanen te omarmen, dit plan werd gesteund door BAMM, PWF en CU.

Mark Raat(VVD) laat aan Medemblik Actueel weten dat hij blij is dat er nu een definitief besluit ligt, ‘Het capaciteitsprobleem van de Wognumse zaalsportverenigingen speelt al vele jaren en is ons een doorn in het oog. In het coalitieakkoord is vastgelegd dat er een gedragen oplossing voor dit probleem dient te komen. De afgelopen twee jaar heeft VVD-raadslid Tom Beerepoot zich hiervoor intensief ingezet. De voorkeur ging hierbij uit naar een sporthal aangebouwd aan het bestaande Spartanencomplex.

Door de financiële problemen van onze gemeente is de bouw van een permanente sporthal bij Spartanen ‘on hold’ gezet waardoor het capaciteitsprobleem onverminderd blijft bestaan en met name de handbalvereniging Spartanen zeer regelmatig niet in het eigen dorp terecht kan.

Met deze wetenschap sloegen raadsleden Simon Commandeur (CDA) en Tom Beerepoot (VVD) de handen ineen voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een blaashal bij Spartanen. Zij hebben intensief overlegd met het bestuur van Spartanen en andere fracties om dit verder inhoud te geven.

Spartanen heeft een uitstekend eigen plan ontwikkeld en steekt ook zelf haar nek uit om deze oplossing binnen bereik te brengen. Het is dan ook verheugend dat het voorstel in de raadsvergadering van 4 juni met een duidelijke meerderheid aangenomen is. Spartanen krijgt haar blaashal en wij willen hen daarmede hartelijk feliciteren en veel succes toewensen. Bovendien kan WF SEW op de dinsdagavonden in de Bloesem gaan trainen en daarmede gaat ook voor hen een wens in vervulling.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?