Weerbericht Medemblik: veel bewolking, in de middag kans op buien

MEDEMBLIK – Ons weerbeeld wordt de aankomende tijd bepaald door storingen die vanaf de Noordzee over onze regio trekken. De temperatuur blijft flink achter bij wat wij gewend waren de laatste tijd en er gaat, gelukkig, ook wat regen vallen. Al blijft het gissen naar de hoeveelheden, de modellen lopen veel uiteen, de één spreekt over 40 tot 50mm t/m zondag andere modellen komen niet verder dan 10 tot 15mm t/m zondag.

Voor vandaag ziet het er allemaal veel anders uit dan begin deze week, de middagtemperatuur blijft steken bij een frisse 15 graden, de wind waait uit het noorden/noordwesten en is matig tot vrij krachtig van kracht en voert vochtige lucht met zich mee. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 8 graden.

Vrijdag is de koudste dag, dan wordt het niet veel warmer dan een graad of 13 en vallen er regelmatig buien of gaat het wat langduriger regenen. De wind is gedraaid naar het westen, draait vrijdagavond door naar het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 9 graden.

 

Reageren via facebook