5.5 C
Medemblik
25 november 2020 05:42
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

Heropening horeca gemeente Medemblik feestelijk verlopen

MEDEMBLIK – Eindelijk was het startsignaal daar, Tweede Pinksterdag 12:00 uur gingen de terrassen in Nederland weer open en dat was direct te merken ook. Het werd een gezellige drukke middag waarbij de coronamaatregelen in acht werden genomen.

Lintjes werden doorgeknipt om de heropening te vieren, handjes wassen, bij sommigen zelfs een temperatuurmeting, alles om er maar voor te zorgen dat het coronavirus geen vrij spel zou krijgen op deze feestelijke en vooral zonnige dag.

Voor zowel de klant als de horeca-exploitant was het wel even wennen aan de 1.5 meter maatregel maar voor echt grote problemen heeft dit niet geleid. In de gemeente Medemblik waren de terrasjes uitgebreid zodat er meer mensen een plaatsje konden vinden.  Wel was het even schrikken van de prijzen, vrijwel allemaal rekenden een zogenaamde ‘Corona-opslag’ maar op een enkeling na had niemand hier problemen mee.

Nu is het afwachten hoe de crisis zich verder gaat uitpakken, bekend is dat het virus bij hogere temperaturen zich niet prettig voelt, temperaturen van boven de 20 graden, maar vanaf woensdag gaat juist in ons de temperatuur richting de 14 á 15 graden overdag.

Het kabinet gaat stap voor stap kijken of er een verdere versoepeling gaat komen zodat er weer meer mensen tegelijk welkom zijn in de diverse horeca-gelegenheden.

Reageren via facebook