20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 13:22
Medemblik Actueel.

VVD Medemblik: ‘Blij dat Gemeentebelangen onze visie over Winkelcentrum Zwaagdijk heeft overgenomen’

ZWAAGDIJK – OOST – De fractie van de VVD is blij dat coalitiegenoot GemeenteBelangen Medemblik de visie van de VVD over de toekomst van het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost heeft overgenomen.

Tom Beerepoot (VVD) zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: ‘ Met voldoening hebben wij kennis genomen van de raadsvragen van 7 mei 2020 en het artikel in Medemblik Actueel van 20 mei j.l. over het winkelcentrum Zwaagdijk-Oost. Al in januari van dit jaar werd de VVD benaderd door een afvaardiging van de dorpsraad Zwaagdijk-Oost die zich zorgen maakte over de plannen van de Gemeente Medemblik met betrekking tot het winkelcentrum en graag wilden dat ook hun alternatieve plannen in de besluitvorming meegewogen en meegenomen zouden worden.

Wij hebben hen in contact gebracht met het bewonerscomité Noorderboekert en hen geadviseerd om ook de ondernemers en de heer Entius in hun plannen te betrekken. Verder hebben wij dit aangekaart bij de burgemeester die zijn medewerking toegezegd heeft en net als wij van mening zijn dat participatie ontzettend belangrijk is en dat alle betrokkenen ook daadwerkelijk in de plannen en besluitvorming betrokken dienen te worden.  Tenslotte had de VVD een conceptmotie, waarin dit uitgangspunt nog eens nadrukkelijk vastgelegd werd, verspreid en een zgn. “Rondetafelgesprek” voor de raadsvergadering van maart 2020 georganiseerd.

Helaas heeft de coronacrisis roet in het eten gegooid waardoor dit tot op heden nog niet plaatsgevonden heeft.  De VVD blijft zich inzetten voor een gedragen oplossing. Het is verheugend om te constateren dat ook Gemeentebelangen onze visie overgenomen heeft en uitdraagt. Wij trekken in deze graag met hen op en huldigen het principe “Samen meer mogelijk maken”.’

Reageren via facebook