13.1 C
Medemblik
21 mei 2020 09:39
Medemblik Actueel.

Medemblik komt met ontwerpbestemmingsplan ‘Andijk – Jonkerspad’, ruimte voor 5 nieuwbouwwoningen

ANDIJK – De gemeente Medemblik heeft de molen om het bestemmingsplan Kleingouw 178/179, waar voorheen een agrarisch bedrijf was gevestigd, aan te passen naar wonen. Op dit moment staan op het perceel nog de bedrijfsgebouwen en de bedrijfswoning, de bedrijfswoning wordt nu bewoond door één van de initiatiefnemers van het plan om 5 nieuwbouwwoningen op het perceel te gaan bouwen.

Na goedkeuring door de klankbordgroep afgelopen juli 2019 heeft het college aan de initiatiefnemer laten weten bereid te zijn om medewerking te verlenen aan het principeverzoek voor de sloop van de bedrijfsgebouwen en nieuwbouw 5 woningen.

Het principeverzoek is uitgewerkt door de gemeente en ligt nu als ontwerpbestemmingsplan voor een periode van zes weken ter inzage op het gemeentehuis in Andijk.  Mochten er geen zienswijzes op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeente binnenkomen dan zal tijdens de raadsvergadering van 3 september aanstaande het ontwerpbestemmingsplan worden aangenomen.

Reageren via facebook