13.8 C
Medemblik
29 september 2020 02:58
Medemblik Actueel.

Beveiligers moeten drukte Nesbos in de gaten houden

ONDERDIJK – Veel mensen hebben vandaag een dagje vrij, het is stralend mooi weer en dus zal er bij het Nesbos bij Onderdijk weer druk zijn met kitesurfers. Om de drukte beter in de hand te houden heeft de gemeente nu twee beveiligers aangesteld die de drukte moeten regulieren en zorgen dat de mensen zich aan de coronaregels houden.

De afgelopen keren liep het behoorlijk uit de hand, mensen die massaal de auto op de Oosterdijk parkeerden waardoor er levensgevaarlijke situaties ontstonden. De gemeente besloot hierop om een parkeer- en stilstaanverbod op de Oosterdijk ter hoogte van het Nesbos in te stellen. Ook zullen op de parkeerplaats bij grote drukte de 2 keien worden weggehaald om zo meer parkeerruimte te creëren voor de bezoekers..

De gemeente roept de kitesurfers op om de 1.5 meter regel in acht te nemen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?