Medemblik zet vogelhuisjes in in de strijd tegen de eikenprocessierups

MEDEMBLIK – U zou ze dit jaar bijna zijn vergeten, maar de eikenprocessierupsen zijn inmiddels uit het ei. De gemeente probeert de overlast die de brandharen van de rupsen kunnen geven zoveel mogelijk terug te dringen.

Tijdens het beheren van het openbaar groen worden de grote nesten met rupsen weggehaald. Op eigen terrein zijn inwoners zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van de rupsen, al helpt de gemeente daarbij ook op verzoek. Een bijzonder duurzame manier om de rupsen te bestrijden is het ophangen van een vogelhuisje. Vooral kool- en pimpelmezen maken rond deze tijd een nest en voeren de rupsen aan hun jongen.

Dit is daarom de perfecte tijd om een vogelhuisje op te hangen. Duurzaam Medemblik stelt vijf nestkasten beschikbaar voor inwoners met een duurzaam idee om de strijd met de rups aan te gaan. Meer informatie over het duurzaam bestrijden van de eikenrups en deze winactie vindt u op www.duurzaammedemblik.nl/water-en-groen/eikenrups/

Reageren via facebook