Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik: zonnige start later meer bewolking

MEDEMBLIK – De wind is gedraaid naar het noordwesten waardoor de aanvoer van polaire lucht is stopgezet en plaatsmaakt voor een aanvoer van lucht van boven de Noordzee. De dag start met flinke zonnige perioden met af en toe wat bewolking, maar in de loop van de dag komt er wel meer bewolking vanaf de Noordzee onze regio binnendrijven waaruit mogelijk wat lichte neerslag kan vallen. De middagtemperatuur is met 14 graden weer ruim hoger dan de afgelopen dagen toen de temperatuur amper de 10 graden haalde. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 6 graden en draait de wind meer door naar het westen.

Het weekend ziet er overwegend zonnig uit, zaterdag is er nog wel meer bewolking dan op zondag waardoor het zaterdag niet warmer dan een graad of 15 gaat worden, maar zondag loopt de temperatuur al op naar 17 graden en is er veel ruimte voor de zon om te schijnen. De wind waait uit het westen en is matig van kracht. Neerslag zal er vrijwel niet gaan vallen, de kans is rond de 10%.

Na zondag blijft de temperatuur overdag rond de 17 graden schommelen, waait de westelijke wind met een matige kracht en daalt de temperatuur ’s nacht naar rond de 10 graden.