9 C
Medemblik
21 januari 2021 05:03
Medemblik Actueel.

Extra corona-testlocatie komt in Zwaag

ZWAAG – De nieuwe corona testlocatie van GGD Hollands Noorden komt in Zwaag. De Westfriese testlocatie zal vanaf eind mei openen voor zorgmedewerkers, medewerkers met contactberoepen, voor het onderwijs/kinderopvang en andere aangewezen beroepsgroepen. Zij kunnen zich bij corona-gerelateerde klachten laten testen. Vanaf 1 juni 2020 zijn inwoners welkom.

Marjon van der Ven, wethouder zorg in Hoorn is blij dat er snel getest kan worden op de nieuwe locatie: ‘Ik vind het heel belangrijk dat er dichtbij een testlocatie is, omdat er in het oostelijke deel Noord-Holland Noord veel zorgpersoneel woont en werkt. Ik heb me hier hard voor gemaakt in de afgelopen weken en zie grote meerwaarde in het testen van beroepsgroepen en later alle inwoners.’

Meer testen door versoepeling

Het kabinet heeft de coronamaatregelen op een aantal punten verspoeld. Voorwaarde voor deze versoepeling is dat iedereen met corona-gerelateerde klachten getest kan worden. Om dit mogelijk te maken richt GGD Hollands Noorden deze maand nog een extra testlocatie in de regio Westfriesland in, aan de Oostergouw 7 in Zwaag. Wanneer de testlocatie opengaat, wordt binnenkort bekend gemaakt. In eerste instantie kunnen zorgmedewerkers, en andere vooraf aangewezen doelgroepen getest worden. Vanaf 1 juni zijn alle inwoners van de regio welkom.

Startklaar maken

De GGD is blij dat, in nauwe samenwerking met gemeente Hoorn en de brandweer, deze locatie gevonden is. Anneke van Doorn, woordvoerder van GGD Hollands Noorden: ‘De testlocatie moet aan verschillende eisen voldoen om een veilige en bereikbare plek te zijn voor onze inwoners. We zijn daarom enige tijd op zoek geweest. Vandaag is bekend geworden dat we van deze locatie gebruik kunnen maken. De komende dagen gaan we de locatie inrichten en startklaar maken.

Beroepsgroepen en meer informatie

Alle aangewezen beroepsgroepen die de testlocatie kunnen bezoeken bij corona-gerelateerde krachten vindt u op de website van GGD Hollands Noorden. Vanaf volgende week is meer informatie over de opening van de teststraat beschikbaar.

Reageren via facebook