Beslissing over wel of geen draverij valt begin september

MEDEMBLIK – Het blijft nog tot begin september onduidelijk of de draverij van 2020 doorgaat. Het kabinet besloot gisteren dat de datum van evenementen waar een vergunning voor nodig is gewoon tot 1 september verboden blijven. 

Minister Hugo de Jong temperde vanochtend de verwachting dat vanaf september weer grote evenementen mogen worden georganiseerd behoorlijk door te stellen dat deze als het aan het kabinet ligt pas kunnen gaan plaatsvinden als er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus. De minister liet dit vanochtend in het corona-overleg in de Tweede Kamer weten.  Hoelang dit gaat duren kon de minister geen antwoord op geven, “We hopen zo snel mogelijk, maar een jaar of nog langer is ook niet uitgesloten.”

Voorzitter Hans Nipshagen van Harddraverijvereniging Prins Hendrik laat in een reactie weten: “Het is koffiedik kijken. Zoals Rutte zegt ‘we varen op zicht’. Dit doen wij ook. De draverij is pas over 20 weken. Niemand kan voorspellen hoe de situatie dan is. Wij gaan gewoon door met de voorbereidingen. We zijn opportunistisch maar wel met realiteitszin. Als het mag en kan dan gaat de draverij door. Veiligheid staat hierbij uiteraard op de eerste plaats. We kunnen in principe tot begin september wachten met ons besluit. In de tussentijd wachten we de ontwikkelingen rustig af.

Reageren via facebook