Kim is 9 jaar en heeft al 15 zwemdiploma’s

SCHAGEN – Ze is nog maar 9 jaar oud, maar heeft nu al vijftien zwemdiploma’s. Kim Verhaeg ligt het liefst in het water: vooral snorkelen vindt ze leuk, omdat je dan onderwater adem kan halen. Komende zondag is haar sprong in het water een stuk serieuzer. Ze wil dan zoveel mogelijk geld op halen om haar opa te helpen die ALS heeft.

“ALS is een spierziekte”, weet Kim. Haar opa heeft de ziekte al bijna drie jaar. “Ik hoop dat ze een medicijn kunnen maken.” Komende zondag wordt in de haven van Schagen A Local Swim gehouden. Er doen dik 200 zwemmers mee en Kim is daar natuurlijk bij. “Opa kan steeds slechter lopen. Hij heeft ook al een rolstoel in huis,” zegt ze tegen NH Nieuws.

Met het zwemevenement wordt geld opgehaald voor onderzoek rond ALS. De deelnemers laten zich sponsoren en er wordt al ruimhartig gegeven: de teller staat rond de 50.000 euro. Kim gaat zondag 750 meter zwemmen en hoopte 250 euro op te halen, maar daar zit ze al dik overheen: “We zitten nu op zo’n 400 euro”. Via een speciale website kunnen mensen doneren.

Apetrots

Haar moeder is apetrots op Kim. “Ik nam haar al mee naar babyzwemmen toen ze drie maanden was.” Het nieuws dat haar vader ziek was, sloeg drie jaar geleden in als een bom. “Het is natuurlijk vreselijk als je hoort dat je vader dat heeft. Onze wereld stortte in. We kregen het te horen op 1 april en dachten eerst nog dat het een grap was. We zitten nu drie en een half jaar verder en het gaat relatief goed, als je ziet dat sommige mensen in korte tijd overlijden. We mogen dus in onze handjes knijpen. En Kim hoopt natuurlijk nog dat ze op tijd een medicijn gaan vinden.”

A Local Swim Schagen begint zondag om 09.30 uur, de inschrijving begint een uur eerder. Kims opa mag voor één van de drie afstanden het startschot geven. Vanwege het warme weer en de hogere watertemperatuur, let de organisatie op welke zwemkleding vereist is. Mogelijk wordt het dragen van een wetsuit verboden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.