Het Zuiderzeemuseum, Dijklander Ziekenhuis, Omring en WilgaerdenLeekerweideGroep slaan de handen ineen

MEDEMBLIK – Vanaf 1 mei start de actie ‘koop nu alvast je ticket en wij schenken er één aan de zorg!’ Wie online een ticket voor het Zuiderzeemuseum bestelt, doneert automatisch een entreebewijs voor een dagje uit aan zorgmedewerkers.

Stephan Warnik, directeur van het Zuiderzeemuseum, is zeer begaan met deze hartverwarmende actie: ‘Het Zuiderzeemuseum heeft net een nieuwe tentoonstelling geopend en keek uit naar de opening van het buitenmuseum. Helaas moesten de deuren vanwege de coronacrisis dicht blijven; een gigantische financiële tegenvaller. Uiteraard valt dit in het niet bij de druk die er nu op de zorgsector ligt. Om die reden zijn we deze actie gestart, om de zorg te bedanken voor hun belangrijke werk in deze roerige tijden én de gelegenheid te bieden ons museum te steunen door de aankoop van een ticket. Een win-win situatie voor beide partijen.’

Het Zuiderzeemuseum is nu tijdelijk gesloten en loopt wekelijks enorme inkomsten mis. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen op een anderhalvemeter maatschappij. Het museum voelt zich hierbij niet alleen gesteund door medewerkers, vrijwilligers en de museumvereniging, maar ook door sponsors, partners, bezoekers en vrienden van het museum. Dit is een mooie opsteker! Tegelijkertijd wordt er bij zorginstellingen alles aan gedaan om deze onzekere tijd zo goed mogelijk door te komen. Op dit moment hebben we elkaar meer nodig dan ooit. Daarom heeft het Zuiderzeemuseum deze sympathieke actie bedacht. Zo zetten we – zoals heel gebruikelijk was in de hechte gemeenschappen rondom de voormalige Zuiderzee – samen de schouders eronder!’

Steun ons en steun ook de zorg  
Vanaf 1 mei gaat de actie ‘koop nu alvast je ticket en wij schenken er één aan de zorg!’ online op de website van het Zuiderzeemuseum. Voor elk entreebewijs dat je nu koopt, schenkt het museum een entreebewijs aan zorgmedewerkers. Het Zuiderzeemuseum werkt hierin samen met een aantal zorginstellingen in de regio. Zo hebben we allemaal iets leuks om naar uit te kijken. Doe mee en koop nu alvast jouw ticket. Samen de schouders eronder!

Samenwerkingspartners
Bij deze actie werkt het Zuiderzeemuseum samen met Dijklander Ziekenhuis, Omring en WilgaerdenLeekerweideGroep. Els Harder-Blom, adviseur communicatie van Wilgaerden, vindt de actie een warm gebaar van het museum! Lokale verbondenheid voor onze medewerkers die zich zo inzetten voor alle cliënten, typisch Westfries.’

Reageren via facebook