Column Silva Visser (CU): ‘De nieuwe verbinding.’

MEDEMBLIK – Sinds kort vergadert de raad digitaal. De wet moest nog aangepast worden maar dat is nu zover.  Mooi. Besluitvorming kan doorgaan. Ook zwaaien we en praten we veel met elkaar via onze digitale schermen met onze familie. Onderwijs wordt aangeboden via digitale mogelijkheden. Therapieën gaan via beeldbellen. Betalen doen we contactloos.En ook ik werk de hele dag achter een scherm om met klanten en collega’s in contact te blijven en projecten in beweging te houden. De overheid introduceert een nieuwe app om te kunnen constateren of je in de buurt bent geweest bij een “besmet” persoon. We kunnen nog wel even doorgaan met tal van voorbeelden maar 1 ding is zeker, we zijn nog nooit zo digitaal geweest als de laatste paar weken.

We kunnen niet meer zonder. De grote nieuwe verbinding van ons wezen en bestaan. De nieuwe digitale revolutie voor zover deze al niet bestond. Internet………

Als we al bang waren voor alle data die verzameld wordt, moeten we het nu zeker zijn. Maar tja, hoe anders hadden we deze maatschappij in de “lucht” gehouden?

We klappen voor onze harde werkers in het onderwijs, zorg en alle andere vitale functies. En terecht. Maar klappen voor onze netwerkbeheerders doen we eigenlijk niet, we praten er amper over. Maar als er nog 1 vitale functie is, is dat wel onze technische infrastructuur.

Hoe haal je het dan in je hoofd om broodnodige zendmasten in de brand te steken om deze vitale functie te onderbreken. Dan snap je toch echt niet wat er aan de hand is.

Applaus voor ALLE harde werkers voor ALLE vitale functies. En Boe voor de stralings-activisten. Je zult het maar nodig hebben………

Silva Visser

Christenunie.medemblik@gmail.com

Reageren via facebook