Weerbericht Medemblik: toenemende kans op een bui

MEDEMBLIK – Een lagedrukgebied bij de Noorse zuidkust trekt langzaam verder oostwaarts. Een bijbehorend koufront ligt noordoost-zuidwest georiënteerd boven het midden van het land, trekt nog iets zuidwaarts en wordt dan enige tijd stationair. Noord van het koufront wordt in de grenslaag vrij vochtige lucht aangevoerd. 

Voor ons betekend dit voor vandaag dat wij de dag nog beginnen met wat zonneschijn maar dat de bewolking in de loop van de dag dicht gaat trekken en de kans op buien toe gaat nemen, de buien kunnen later op de dag overgaan in regen, lokaal kan er tot 5 mm aan regen gaan vallen. De wind waait uit het noordoosten en voert vrij koude lucht met zich mee, werd het maandag nog lokaal 20 graden vandaag mogen we blij zijn dat de temperatuur de 12 graden gaat halen. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar rond de 8 graden.

Woensdag in de ochtend nog een paar buien, woensdagmiddag gaan de buien over in regenen. De middagtemperatuur schommelt net zoals vandaag rond de 12 graden bij nog steeds een matige wind uit het noordoosten, die boven open water en land vrij krachtig kan worden.

Ook na woensdag overheerst de bewolking, de wind draait naar het zuidwesten en voert vochtige lucht met zich mee waarbij op donderdag onweer ook niet is uitgesloten waarbij dan stevige rukwinden kunnen ontstaan.

Al met al even een flinke omschakeling wat het weer betreft.

Reageren via facebook