Medemblik Actueel.

Medemblik straks de poort naar de sahara? (Foto: shutterstock)
(Foto: shutterstock)
Weerberichten

Weerbericht Medemblik: nog 1 dag hitte en dan komt de verkoeling

MEDEMBLIK – Na de hitte van maandag ook vandaag nog een tropisch hete dag en mogelijk nog heter dan maandag toen de temperatuurmeter bleef steken bij 33.5 graden. Vandaag loopt de temperatuur op naar 34 mogelijk zelfs 35 graden. De zon zal wederom de stralen aan een vrijwel onbewolkte hemel, op wat sluierbewolking na. De wind waait nog steeds uit het ziudoosten en is matig van kracht. In de loop van de middag zullen de eerste tekenen van een weersverandering merkbaar gaan worden, de wind daait dan naar het westen/noordwesten en gaat voor verkoeling zorgen.

Woensdag ziet het er dan ineens heel anders uit wat het weer betreft, meer bewolking een wind die waait uit het noorden en die neemt een stuk koelere lucht met zich mee, ’s middags wordt het bij lange na geen 30 graden meer, we mogen blij zijn met 20 á 21 graden.

Donderdag en vrijdag zijn weer mooie zomerse dagen, donderdag 22 en vrijdag 23 graden, een matige noordoostelijke wind en een vrijwel onbewolkte hemel zorgt voor stralend mooi weer.

Na vrijdag lijkt de tendens weer richting de tropische 30 graden grens te gaan maar zeker is dat nog niet.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook