Weerbericht – eerst nog een bui daarna zonnig

MEDEMBLIK – De dag begint met eerst nog kans op wat neerslag maar in de loop van de dag trekt het gebied met neerslag weg en krijgen wij vanmiddag te maken met opklaringen en zonneschijn. De middagtemperatuur loopt op naar 14 gaden bij een vrij matige wind uit het westen tot zuidwesten. In de nacht naar dinsdag draait de wind naar het zuiden en daalt het kwik naar 6 graden.

Hoge temperaturen

Vanaf dinsdag gaat de lente een paar dagen volgas geven, dinsdag nog wel wat bewolking maar de zon zal toch al de overhand gaan krijgen. De middagtemperatuur loopt op naar 18 graden bij een vrij matige wind uit het zuiden later op de avond en nacht doordraaiend naar het oosten. ’s nachts daalt het kwik naar 9 graden.

Woensdag t/m zondag zijn zonovergoten dagen met temperaturen van 20 graden op woensdag oplopend naar 22 graden op donderdag en vrijdag.  In het weekend draait de wind naar het noorden tot noordoosten en wordt het toch weer een stuk frisser met 18 graden op zaterdag en 16 graden op zondag. Maar ook deze dagen is het volop zonnig en is de regen ver bij ons weg.

Neerslag

Op de wat langere termijn lijkt de temperatuur toch weer een stukje later te gaan richting de 13 á 14 graden overdag en 7 graden in de nachten. Tegen het einde van de maand nemen de neerslagkansen dan ook weer licht toe.

Reageren via facebook