14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 11:03
Medemblik Actueel.

Meer tijd voor inwoners en ondernemers gemeente Medemblik om gemeentelijke belastingen te betalen

MEDEMBLIK – De maatregelen die genomen worden in de strijd tegen het coronavirus hebben grote gevolgen voor de inwoners en ondernemers, ook financieel. De gemeente heeft daarom besloten om alle inwoners en ondernemers meer tijd te geven om de gemeentelijke belastingen met dagtekening 22 februari 2020 te betalen. De dagtekening is de datum die op de brief bij de aanslag vermeld staat.

De uiterste betaaldatum van de aanslagen gemeentelijke belastingen met dagtekening 22 februari 2020 wordt met twee maanden uitgesteld. Deze maatregel geldt voor alle inwoners en alle ondernemers in de gemeente Medemblik. Deze belastingen hebben een uiterlijke betaaldatum van 30 april 2020. De uitstel van twee maanden houdt in dat deze rekeningen nu 30 juni 2020 betaald moeten zijn.

Automatische incasso

Voor iedereen die met een automatische incasso de gemeentelijke belastingen betaald, geldt deze maatregel ook. Dit heeft de volgende gevolgen:

  • ·  Het incasseren, door middel van een automatische incasso, van de aanslagen gemeentelijke belastingen wordt ook met twee maanden opgeschoven.
  • ·  De eerst (volgende) automatische incasso is in plaats van eind maart 2020 nu eind mei 2020.
  • ·  De nog te incasseren incassotermijnen en het maandbedrag van de incasso wijzigen niet.
  • ·  De laatste incasso termijn van de aanslagen gemeentelijke belastingen 2020, met dagtekening 22 februari 2020 zal eind februari 2021 zijn.
  • ·  De aanslagen gemeentelijke belastingen 2021 worden vanaf eind maart 2021 geïncasseerd.

Aanmaningen en Dwangbevelen

De gemeente verstuurt tot en met 30 juni 2020 ook geen aanmaningen en dwangbevelen voor deze gemeentelijke belasting.

Overige rekeningen

Ook overige rekeningen die gemeente stuurt (anders dan gemeentelijke belastingen) worden de komende twee maanden niet ingevorderd. Met uitzondering van dwangsommen en boetes die gegeven worden door het niet nakomen van de maatregelen die genomen zijn vanwege de corona crisis.

VVD blij met besluit college Medemblik

VVD-fractievoorzitter Mark Raat: ‘Wij zijn erg tevreden: dit helpt mensen direct. Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Het Rijk had al steunpakketten en zo draagt ook de gemeente haar steentje bij.

De betaaldatum van de aanslagen voor dit jaar (dagtekening 22 februari 2020) wordt voor iedereen met twee maanden opgeschoven. Ook de automatische incasso vindt later plaats. Daarnaast verstuurt de gemeente geen aanmaningen en dwangbevelen. Andere rekeningen van de gemeente worden de komende twee maanden niet ingevorderd. Tenzij het boetes zijn die verband houden met het niet naleven van corona-maatregelen.

Mark Raat: ‘Dit helpt nu op korte termijn. Wat de VVD betreft zal de maatregel verlengd worden als dat nodig blijkt. Het is ook in het belang van de gemeente dat inwoners en ondernemers financieel overeind blijven!

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?