Weerbericht Medemblik: De lente start met veel bewolking

MEDEMBLIK – Een hogedrukgebied met een centrum boven Scandinavië beweegt maar heel langzaam naar het zuidoosten en wordt de tweede helft van de komende week opgenomen in het Russische hoog. Hierdoor staat er in onze omgeving een oostelijke stroming met aanvoer van beduidend koudere en droge lucht.  Tegen het einde van de komende week lijkt een depressie vanuit het Middellandse Zee gebied, retrograad richting Nederland te komen. Dit systeem geeft enige onzekerheid in de scenario’s.

Vandaag wordt een dag met veel bewolking maar aan het einde van de middag en vanavond neemt de kans op enkele opklaringen wel toe. De temperatuur loopt op naar 9 graden en daalt naar 2 graden in de nacht naar zaterdag. Dat de temperatuur ’s nachts richting het vriespunt gaat dalen komt in eerste plaats door de oostelijke/noordoostelijke wind dat droge lucht met zich  meeneemt waardoor de bewolking gaat verdwijnen.

Zaterdag is er nog wel wat bewolking maar dan is er al veel ruimte voor de zon, overdag 8 graden, en in de nacht naar zondag rond het vriespunt. De wind is nog steeds noordoostelijk maar is dan matig soms vrij krachtig waardoor het een stuk frisser gaat aanvoelen.

Zondag is er weer meer ruimte voor de zon en net zoals zaterdag overdag 8 graden maar in de nacht naar maandag duikt de temperatuur mogelijk net even onder het vriespunt.

Vanaf maandag is de bewolking zo goed als verdwenen, overdag 8 graden, in de nachten op of net onder het vriespunt en er staat een matige wind die uit het oosten/zuidoosten gaat waaien.