Weerbericht Medemblik: eerst nog buien, in de middag opklaringen

MEDEMBLIK – Een groot deel van de week is er sprake van een licht golvende westelijke stroming, waarbij ons land zich in maritiem polaire lucht bevindt. De straalstroom bevindt zich vrij zuidelijk, de meest actieve frontale systemen volgen dan ook een zuidelijke koers.

In het weekeinde van 7-8 maart wordt de amplitude stroomopwaarts groter, waarbij op de oceaan een grootschalige hoogtetrog ontstaat, met in ons aandachtsgebied een zuidwestelijke stroming met aanvoer van zachtere lucht.

Begin van de volgend week is er sprake van een groot sturend laag tussen IJsland en Schotland en passeren er mogelijk weer actievere frontale systemen.

Buien, later opklaringen

Voor vandaag hebben wij in de ochtend eerst nog met buien te maken, maar in de middag trekken die weg en krijgen wij opklaringen. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 7 en daalt naar 3 graden in de nacht naar dinsdag. De wind waait uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig.

Na vandaag blijft het de rest van de week ook het zelfde scenario als de weken hiervoor. Overdag temperaturen rond de 8 graden, in de nachten rond de 3 graden, elke dag vallen er wel enkele buien. En de wind waait uit het westen/zuidwesten en is overwegend matig tot vrij krachtig van sterkte, op donderdag waait de wind uit het noordwesten.

Reageren via facebook