Medemblik Actueel.

1 van de vele straten in de gemeente Medemblik waar het water centimeters hoog staat.

Dennis zet straten gemeente Medemblik onder water.

MEDEMBLIK – Het ging hard, heel hard, met de regen aan het begin van de middag, in korte tijd viel er bijna 12mm aan regenwater, en dat was net even teveel van het goede voor veel waterputten. Deze konden de hoeveelheid regen niet meer verwerken waardoor de straten blank kwamen te staan.

Dit gebeurde o.a. in Twisk, Opperdoes en in Medemblik, daar stond de Admiraliteitsweg blank, maar ook bij de Aldi hoopte het water zich zo erg op dat de brandweer ook daar aan de slag moest om het water weg te pompen.

Ook de bewoners van de Verversgilde hebben een zwembad voor de deur gekregen, maar daar ligt het vrijwel zeker aan een kapot riool.

Volgens de Veiligheidsregio springt de gemeente Medemblik er bovenuit wat het aantal meldingen van wateroverlast betreft. Siem Zeilemaker (PWF) heeft aan de redactie laten weten om opheldering te vragen bij het college waarom dit kan gebeuren. Er is in het verleden al heel veel geld in een goed riool gestoken, naar nu blijkt niet afdoende.

Reageren via facebook