Ramon van Engelenhoven en Sophie Scheurs laten publiek genieten van fabelachtig concert

MEDEMBLIK – Een ontroerend mooi Klarinetconcert van Mozart met Sophie Schreurs als soliste en een spectaculaire uitvoering van Mozart’s Pianoconcert nr 23 door Medemblikker meesterpianist Ramon van Engelenhoven.

Het interessante concertprogramma begon met een te raden Intro van Mozart door het strijkersensemble (16) … ontegenzeggelijk van Mozart’s hand: Eine Kleine Nachtmusik … een herkenning op alle fronten en frivool, staande uitgevoerd.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Hier hoeven we niet voor naar Amsterdam[/penci_blockquote]

Het voltallige professionele projectorkest, inclusief de hout- en koperblazers, onder leiding van de in de regio niet onbekende dirigent Jan Laan, begon daarna met de eerste tonen van het Klarinetconcert van Mozart en al gauw gevolgd door het solistische optreden van Sophie Schreurs. Zij haalde prachtige klanken met mooie dynamiek uit het boeiende instrument dat de klarinet is. Te weten dat Mozart dit heeft geschreven “met de dood in de ogen” gaf een extra dimensie. Ontroerend was het tweede, Adagio, deel dat menigeen herkende als het thema in de film Out of Africa.   

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Wat een kwaliteit en een sfeervol gebeuren hier in Medemblik[/penci_blockquote]

Na de pauze ging men er voor zitten: het Pianoconcert nr 23 met Ramon van Engelenhoven aan de vleugel … garant voor een werkelijk intrigerend en empatisch mooi optreden. Afwisselend samen met het orkest en solistisch gaf Ramon een boeiende weergave van Mozart’s creatie. Een uniek werk met verschillende eigenschappen die duidelijk tot uiting kwamen in het karaktervolle spel: melancholisch, ingetogen en swingend …

Reageren via facebook