20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:24
Medemblik Actueel.

De toekomst van de Cryptocurrencies in Europa en de rest van de Wereld

Het digitale geld is voorgoed in ons dagelijks leven. Hoewel het nog steeds mogelijk is om contant te betalen in winkels en servicepunten, gaat het papiergeld langzaam weg. Veel gemeenschappen steunen de invoering van niet-contante transacties alleen in geselecteerde gebieden. Dit is goed nieuws voor cryptocurrency fans, die hopen dat hun cryptocurrencies binnenkort op grote schaal zullen gebruikt worden. 

De toekomst van de cryptovaluta in de Europese Unie

Onderzoek naar de cryptovaluta toont duidelijk aan dat we niet snel van fiatgeld en papiergeld af zullen komen. Burgers van veel landen zijn tegen dit idee. De landen van de Europese Unie verklaren verschillende meningen te hebben over de cryptovaluta. Enerzijds staan vertegenwoordigers van landen sceptisch tegenover digitale valuta.

Sommige informatie wijst er echter op dat er plannen zijn voor het in de toekomst vrijgeven van een nieuwe crypto-munteenheid binnen de gemeenschap. Het project is voorbereid door Finse organisaties. De Europese Centrale Bank zal zich bezighouden met het valutaproject, dat in eerste instantie de naam Eurocoin kreeg. Landen zouden echter een gemeenschappelijke aanpak van digitale valuta moeten ontwikkelen en de hoge risico’s daarvan moeten uitsluiten.

Het blijkt dat Italianen graag bitcoins willen gebruiken in online betaalsystemen. Alleen PayPal en PostePay zijn populairder. Bij het online winkelen gebruiken Italianen eerder een cryptomunt dan traditionele creditcards.

Het is de moeite waard om op te merken dat steeds meer mensen investeren in cryptovaluta. Als u het effectief wilt doen, kunt u kiezen voor geavanceerde software die u zal helpen in de digitale valutamarkt. Een van die platforms is de Bitcoin Profit.

Volgens deskundigen zullen digitale valuta’s nooit sterk genoeg worden om fictieve valuta’s uit de markt te drukken. Er worden echter nog steeds nieuwe projecten ontwikkeld die de potentie hebben om zich op het wereldtoneel erg te mengen.

Een dergelijk project is LibraCoin Facebook. Sommige deskundigen zijn van mening dat de munt in de toekomst het monetaire beleid van de centrale banken van de afzonderlijke landen kan vermengen.

De plannen van Facebook om de libravaluta op de markt te brengen, motiveerde China om zijn eigen digitale valuta te creëren. De nieuwe munt zal in Hongkong worden gecreëerd voor interbancaire en wholesalebetalingen en voor levering tegen betaling.

Het project is bedoeld om institutionele klanten in eerste instantie en na verloop van tijd ook gewone mensen te bedienen. De informatie werd verstrekt door de HKMA-commissie, die in Hongkong dezelfde bevoegdheden heeft als de Centrale Bank.

De Chinese autoriteiten werken ook aan de invoering van een digitale munt voor het land. De optie is om soortgelijke oplossingen als Bitcoin’s blockhain te gebruiken. In de praktijk zal het echter niet veel gemeen hebben met de populairste digitale valuta ter wereld. Zij zal alleen in het land actief zijn en de centrale bank in China zal verantwoordelijk zijn voor de controle op de kwestie.

De president van China heeft bevestigd dat de autoriteiten van het land van plan zijn de ontwikkeling van de Blockchain te steunen. Dit zal China helpen zijn positie op het internationale toneel te versterken. De Chinese autoriteiten zijn echter niet zo enthousiast over het investeren in cryptovaluten.

De Federal Reserve van de Verenigde Staten blijft van mening dat de centrale banken van de afzonderlijke landen vroeg of laat zullen beginnen met de uitgifte van digitale valuta. Er wordt al onderzoek gedaan naar de manier waarop de blockchaintechnologie in de toekomst het traditionele bankieren zal veranderen.

Welke landen hebben hun eigen digitale valuta al ingevoerd?

1. Tunesië

Tunesië heeft de eerste stappen gezet om in 2015 een eigen crypto te creëren. Momenteel is eDinar een vorm van betaling die op de markt is toegestaan en die wordt gecontroleerd door het nationale postkantoor.

2. Iran

Iran is vorig jaar begonnen met het werken aan de digitale munt. In de toekomst kan het bijdragen aan de totstandkoming van een internationaal betalingssysteem op basis van blockchain technologie. Iran werkt momenteel samen met Rusland en profiteert van de vaardigheden van zijn programmeurs.

3. Verenigde Arabische Emiraten

Een van de grootste economische allianties ter wereld heeft onlangs plaatsgevonden. De Verenigde Arabische Emiraten zijn samen met Saoedi-Arabië begonnen met het creëren van een eigen digitale munt.

De autoriteiten van beide landen hebben hiervoor een speciale coördinatieraad aangesteld. De grensoverschrijdende valuta zal niet beschikbaar zijn voor retailklanten. In plaats daarvan blijft het gericht op centrale en commerciële banken.

4 Marshalleilanden

Dit kleine land in de Stille Oceaan heeft vorig jaar een wet aangenomen om de digitale munt in te voeren. Het werd Soeverein genoemd. Aangezien we te maken hebben met een overheidsbeslissing, moeten alle deelnemers aan de financiële markten zich daaraan houden.

5 Venezuela

De Venezolaanse autoriteiten zijn erin geslaagd een munt te introduceren die Petro heet. De nieuwe munt moet de basis vormen voor nederzettingen in de olie-industrie. In de toekomst is het mogelijk dat de munteenheid wordt gebruikt om de lonen van de werknemers te betalen.

Reageren via facebook