8.2 C
Medemblik
25 februari 2021 20:54
Medemblik Actueel.

BelangenVereniging Vrij Wonen: “Medemblik maak permanente bewoning recreatiewoning mogelijk”

MEDEMBLIK – De BelangenVereniging Vrij Wonen (BVVW), een vereniging met enkele duizenden leden en speciaal is opgericht voor eigenaren van recreatiewoningen, roept de gemeente Medemblik op om ruimhartig om te gaan met het permanent bewonen van een recreatiewoning op een recreatiepark.

De afgelopen jaren heeft de BelangenVereniging Vrij Wonen een stevige lobby gevoerd met als resultaat dat al diverse recreatieparken een woonbestemming hebben gekregen. Voorbeelden zijn onder meer Riverparc (Zevenaar), Plaswijk (De Ronde Venen) en Blanckenbergh (Westerveld). Ook een viertal recreatieparken in Harderwijk zal nog dit jaar worden gelegaliseerd.

In haar oproep aan de gemeente Medemblik wijst de BVVW op de Actie-agenda van minister Ollongren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken waarin provincies en gemeenten de kansen die recreatieparken/-woningen bieden voor de regionale economie en woningmarkt in kaart gaan brengen en op basis van die gegevens nieuw beleid gaat formuleren. Wel blijft de gemeente bevoegd om van deze Actie-agenda af te stappen en eigen beleid te maken.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft de BVVW: “Het is aan u, als college en gemeenteraad van uw gemeente, om te bepalen hoe u wilt omgaan met de aanwezige kansen en vraagstukken. Duidelijk is dat er niet één aanpak of één oplossing voor de problematiek op recreatieparken is. Uiteindelijk gaat het om maatwerk per regio, per park en, in sommige gevallen, zelfs per bewoner/eigenaar. Maar belangrijk is dat hierbij voorop staat dat men niet alle recreatieparken over één kam kan scheren en dat men bij het formuleren van beleid rekening houdt met de hiervoor genoemde driedeling.

De BVVW wil graag met de gemeenteraad in gesprek over de plannen van de BVVW

Reageren via facebook