Nieuw koper voor Muziekvereniging Ons Genoegen Wognum

WOGNUM – Muziekvereniging Ons Genoegen in Wognum heeft, om kwalitatief goede muziek te kunnen blijven maken, geïnvesteerd in nieuw ‘koper’.  Onlangs schaftte de vereniging 9 bugels (Adams), 4 trompetten (Yamaha) met demper en 2 euphoniums (Besson) aan. Vijftien instrumenten in totaal voor bijna een halve ton. ( € 46.000,–). De investering wordt voor het overgrote deel betaald uit eigen middelen. Van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontving de fanfare een bijdrage van  € 6.000,–.

De instrumenten worden vervangen omdat ze bijna 24 jaar oud zijn. Slijtage van met name de ventielen vraagt steeds meer onderhoud. De oude instrumenten worden onder meer voor de opleiding van nieuwe muzikanten gebruikt. Ons Genoegen heeft 52 leden in het grote orkest, inclusief slagwerkgroep en 12 jonge leden in opleiding.

Op de eerste repetitie van dit jaar, woensdag 8 januari ontvangen de muzikanten hun nieuwe instrument. De vereniging maakt hier een feestelijk moment van tijdens de nieuwjaarsborrel. De kerstman komt voor deze gelegenheid met z’n arrenslee terug naar Wognum om de ‘cadeautjes’ te overhandigen. Dit in het bijzijn van de leverancier; Adams Music Center uit het Limburgse Ittervoort.

Het bedrag dat Ons Genoegen voor de aanschaf van instrumenten jaarlijks opzij legt ,  wordt bijeengebracht met de ledencontributies, met onder andere het ophalen van oud-papier in het dorp (elke twee weken) en door acties, waaronder de bliksemloterij. Gemeente Medemblik verstrekt voor vervanging van instrumenten geen subsidie, wél voor opleiding van jeugdleden.

De voorgaande instrumentenvervanging was in november 2016. Het betrof toen het laagkoper, waaronder de bastuba’s. Tezamen met deze investering heeft de fanfare nu alle koperinstrumenten vervangen en kan hiermee weer jaren vooruit.

Er staan in 2020 weer mooie evenementen te wachten, waaronder een dubbelconcert in het Friese Grou op 21 maart, deelname op 4 april aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten en een concert in Wognum ter gelegenheid van 75-jaar bevrijding.

Ons Genoegen viert in januari 2022 haar 100-jarig bestaan. Dit jaar start de vereniging met de voorbereidingen van de activiteiten in het jubileumjaar.