Andijker Janno Botman is het sporttalent van Westfriesland

ANDIJK – Het 19-jarige sporttalent Janno Botman uit Andijk timmert al jaren aan de weg en heeft laten zien dat hij steady op hoog niveau blijft presteren. Zowel op nationaal als internationaal niveau laat hij van zich spreken op beide disciplines.

Op de NK’s pakte hij zowel op de skeelers als op de schaats een aantal bronzen plakken, maar zijn hoogtepunt dit jaar was in februari tijdens de WK schaatsen voor junioren in Baselga. Hier pakte hij het brons op de 500m sprint en veroverde goud op de 1000 meter en ploegenachtervolging.

Met deze twee wereldtitels op zak heeft hij zijn nominatie meer dan verdiend!

Het sportgala werd geopend en afgesloten met een flitsend optreden van de dansgroep van Shae Grauwde. De presentatie was dit jaar weer met een duo: Chris Wobben en programmaleider Gerard Berkhout. De genomineerden werden letterlijk in de bloemetjes gezet door de gastvrouwen Marja Heerdt, Eveline Mol en Nadine Commandeur. Jan Vriend was de samensteller van de uitgebreide beamerpresentatie met een schat aan beelden en sportnieuwtjes gedurende het gehele gala waarbij Marcel Stroet alle filmbeelden van de genomineerden had gemaakt. De algehele leiding was in handen van programmaleider Gerard Berkhout.

Reageren via facebook