73-jarige Siebe Gijssen: ,,Het zijn lopende tijdbommen”

ANDIJK – Uit het niets werd de 73-jarige Siebe Gijssen uit Andijk afgelopen zaterdag zwaar mishandeld door 3 jonge inwoners van het dorp. Siebe wilde graag dat de drie jongens stopten met vuurwerk afsteken vlakbij zijn huis en vroeg ze om ergens anders heen te gaan omdat zijn katten doodsbang werden van de knallen.

Maar in plaats van naar een andere plek te gaan werd Siebe uit het niets vol in zijn gezicht geslagen door 1 van de jongens en toen hij op de grond lag nog een paar keer hard in zijn gezicht geschopt, waarna de drie jongens het op een rennen zetten.

In een gesprek met het NHD. afgelopen zondag zegt Siebe: ,,Nadat er tegen half vijf een ’enorme vuurwerkbom’ voor mijn huis was afgegaan ging ik naar buiten. Jongens, hou eens op met die rotzooi. De jongen die voor mij stond zei Sla me dan, sla me dan. Ik zeg: Doe normaal joh. Achteraf gezien had ik hem meteen moeten neerleggen. Die jongen die schuin achter me stond moet hebben geslagen. Dat ik die klap niet heb zien aankomen verwijt ik mezelf. Ik had beter moeten opletten.’’

Zondagavond liet de woordvoerder van de politie aan Medemblik Actueel weten dat er nog geen aanhoudingen waren verricht maar dat elke tip zal worden nagetrokken en hopelijk heel snel de 3 kopschoppers zullen worden aangehouden.

Vanuit het dorp werden gisteren al vele oproepen aan de 3 jongens gedaan zich te melden bij de politie, zeker omdat er in het dorp zelf door een groep mannen wordt gezocht naar deze 3 jongens na een oproep op diverse Facebook pagina’s.

Tips? bel 0900-8844 of als u liever anoniem blijft bel dan met 0800-7000

[signoff]

Reageren via facebook