Workshop en demonstratie driebanden in ’t Kraaienest

MEDEMBLIK – Op 22 december komt één van de beste driebanders van de regio naar Medemblik. Andijker Henk Overmars demonstreert dan in het Kraaienest hoe dat ‘gruwelijk lastige’ spelletje moet worden gespeeld. Menig biljarter weet hoe ingewikkeld het kan zijn om bij het driebanden ‘de klos’ er uit te houden. De ballen kruisen elkaar dikwijls en als ze dan tegen elkaar komen loopt het meestal verkeerd. Henk demonstreert hiervan de fijne kneepjes.

Demonstratiewedstrijd

Henk neemt één van z’n driebandenmaatjes mee uit Andijk en speelt dan een demonstratiewedstrijd. Hierbij komen ongetwijfeld de mooiste en lastigste stootbeelden voorbij. Henk speelde onlangs een gemiddelde van 1,6 tijdens het NK in Andijk en dat is echt fenomenaal.

Workshop driebanden

Aansluitend is het mogelijk om voor de aanwezige liefhebbers deel te nemen aan een workshop driebanden. Hoe haal je die hatelijke klos er nu uit en welke vernuftige, maar soms simpele oplossingen zijn er voor handen. Henk leert je ze allemaal.

Biljartvereniging ‘t Kraaienest

De organisatie van de middag ligt in handen van biljartvereniging ‘t Kraaienest. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur in café ‘t Kraaienest in Medemblik. Het evenement duurt tot rond 17.00 uur. Meer info op www.theblack.nl. Kom op tijd want ‘t Kraaienest kan slechts beperkt deelnemers huisvesten.

Reageren via facebook