6.8 C
Medemblik
26 februari 2021 00:38
Medemblik Actueel.

Speciale kerkdienst in het Westfries

HOOGWOUD – Op eerste kerstdag (25 december) is er een wel zeer speciale dienst in de protestantse kerk in Hoogwoud: namelijk helemaal in het Westfries.  De bijeenkomst zal worden geleid door de West-Friese schrijfster Ina Broekhuizem-Slot.  Het thema is ‘ Kom in de herberg, de deur is los!

De kerk (Radboudstraat 1) is open vanaf 10.00 uur. Er is koffie/thee met wat lekkers. Het programma begint om 10.30 uur. Na afloop kan er bij glühwein en chocolademelk – met een versnapering – worden nagepraat.

Aan de dienst werken mee Bregt Buishand, IJs Broers en Tom Wester (voorlezers), Leslie Hoogland (zang) en Cilia Koenis (orgel). De te zingen kerstliederen zijn hertaald in het Westfries. De bezoekers krijgen een boekje, waarin ze alles kunnen meelezen en thuis nalezen.

De dienst is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

[signoff]

Reageren via facebook