16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 01:35
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Taakstraf en boete voor Wervershover na mishandeling partner

WERVERSHOOF – De 34-jarige M.M. is door de politierechter in Alkmaar veroordeeld tot een geldboete van 500 euro en 60 uur voorwaardelijke werkstraf wegens mishandeling van zijn partner. M. kneep op 20 juli vorig jaar tijdens een ruzie in Wervershoof de arm van zijn toenmalige partner beurs. Ook bleek hij een verboden wapenstok in zijn auto te hebben liggen. M. zei die erbij te hebben gehaald om te voorkomen dat zijn partner de hele familie op zou gaan trommelen.

M. verklaarde zelf eerder bij de politie dat hij niet de bedoeling heeft gehad om zijn partner pijn te doen. De twee zijn inmiddels uit elkaar en hij is verhuisd naar Grootebroek, maar moeten nog wel contact houden omdat ze samen een zoon hebben.

De officier vond het daarom belangrijk om een stok achter de deur te hebben voor het geval dat het nog eens uit de hand loopt. De man heeft nog wel werk en een woning, maar kan moeilijk met zijn gevoelens omgaan en is daardoor in een zware gokverslaving terecht gekomen volgens de reclassering.

De officier van justitie eiste 500 euro boete en 60 uur voorwaardelijke taakstraf tegen M. die zelf niet bij de behandeling van de zaak aanwezig was.

De politierechter volgde daarom de strafeis van justitie.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook