Plannen voor centrale huisvesting arbeidsmigranten op Dames de Bruin Wognum

WOGNUM – In Wognum ligt het landbouwgebied ‘De Commandeur’ die bestaat uit 2 kadastrale locaties, Smit-Hes en Dames de Bruin, in totaal 13 hectare groot. De locatie Dames de Bruin ligt in de zgn. oksel van van Zorgcentrum Leekerweide en is 3.6 Ha. groot.

Op deze plek wil projectontwikkelaar Wokke Vastgoed samen met Ruud van Leeuwen Beheer B.V. nu een centrale huisvesting voor arbeidsmigranten realiseren om zo het grote tekort aan woonruimte voor deze groep mensen op te kunnen vangen. Hierbij denken beide projectontwikkelaars aan een gebouw dat lijkt op het gebouw dat op Agriport A7 is gerealiseerd en waar 300 arbeidsmigranten wonen onder toezicht van een conciërge.

Om dit mogelijk te maken moet het bestemmingsplan van agrarisch naar woonbestemming worden omgezet. Beide bedrijven roepen het college en de gemeenteraad dan ook op dit te realiseren zodat er met de bouw kan worden gestart.  De beide projectontwikkelaars hopen dat dit in maart 2020 het geval is zodat een principe-akkoordverklaring door de gemeente kan worden verstrekt.

[signoff]

Reageren via facebook