10.2 C
Medemblik
25 oktober 2020 21:13
Medemblik Actueel.

Leerkrachten gaan weer staken, nu 2 dagen eind januari

MEDEMBLIK – De AOb-leden hebben zich uitgesproken: donderdag 30 én vrijdag 31 januari gaan het basis- en voortgezet onderwijs plat. “Het kabinet heeft na alle acties nog steeds niet gezorgd voor structureel extra geld”, zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk. “We voeren nu de druk op: de actiebereidheid is enorm.”

Ruim 90% van de AOb-leden in het basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs staan achter de oproep om voor twee dagen het werk neer te leggen. “De leden hebben zich overduidelijk uitgesproken: de actiebereidheid is enorm”, zegt AOb-voorzitter Stolk. “Daarom trappen we het actiejaar 2020 af met een tweedaagse staking. Laten we hopen dat er dan eindelijk structureel geld voor het onderwijs komt. Als er geen structureel geld komt, blijven wij structureel actievoeren.”

Nederlandse docenten staan al meer uren voor de klas dan collega’s in de meeste andere Europese landen

Ob-voorzitter Stolk

De tweedaagse staking heeft alleen zijdelings iets te maken met het klappen van de onderhandelingen voor een nieuwe cao in het basisonderwijs. Stolk: “De acties richten zich op structurele investeringen in het onderwijs, dus niet tegen werkgeversorganisatie PO-raad. Maar de moeilijkheden met het afsluiten van cao komen mede door de krappe bekostiging. Des te meer noodzaak om actie te voeren voor structureel extra geld.”

Hoe de acties er op donderdag 30 en vrijdag 31 januari er precies uit gaan zien, maakt de AOb binnenkort bekend. Onder andere op AOb.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook