Internationale campagne tegen Geweld tegen Vrouwen kleurt Medemblik Oranje

MEDEMBLIK – Op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voert UN Women een bruisende campagne dit jaar. Help mee en laat zien dat ook jij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt.

Ook de gemeente Medemblik doet mee aan deze campagne, daarom zal vanaf vandaag tot 10 december elke avond na zonsondergang niet alleen het oude stadhuis in Medemblik maar ook het gemeentehuis in Wognum en Molen De Hoop in Wervershoof oranje gaan kleuren.

Blijf van mijn lijfhuis

De drijvende kracht in Westfriesland achter deze actie is de Soroptimistische vereniging in Hoorn die geweld tegen vrouwen uit de wereld wil verbannen. Één van de plannen die zij willen realiseren is in de gemeente Medemblik een ‘Blijf van mijn lijfhuis’, wethouder Joset Fit liet direct weten hier niet afwijzend tegenover te staan maar dat wethouder Dirk Kuipers hier over moet oordelen.

Geweld is onacceptabel

Hiermee wordt er in Nederland iets unieks neergezet. Meer dan een derde deel van Nederland laat zien dat dat geweld tegen vrouwen en meisjes onacceptabel is”, aldus Marije Cornelissen, Directeur van UN Women Nederland.

Geweld is niet gebonden aan een plek of situatie, en daarom vindt Orange the World in Nederland dan ook niet op één plek plaats, maar verspreid door het hele land. “Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal voor, in alle lagen van de bevolking, en kan alleen stoppen als daar op alle niveaus aan wordt gewerkt; internationaal, nationaal, provinciaal en lokaal”.

[signoff]

Reageren via facebook