Weerbericht Medemblik: lokaal mist en vrij koud

MEDEMBLIK – Een klein hogedrukgebied boven het westen van Duitsland, met een rug over het noordoosten tot in de Noordzee, beweegt vandaag noordwaarts richting Denemarken. Aan de oostflank van dit hoog hebben we in onze omgeving te maken met een zwakke zuidelijke stroming. Met het verder wegtrekken van het hoog en het (iets) naderbij komen van een lagedrukgebied met meerderde kernen boven de Atlantische Oceaan wordt de stroming in de loop van de dag en ook donderdag geleidelijk sterker en meer (zuid)oostelijk.

Vandaag kan het lokaal mistig zijn en op die plekken waar de mist blijft hangen zal het ook niet veel warmer worden dan 1 á 2 graden boven het vriespunt, waar de mist wel optrekt loopt de temperatuur nog op naar een graad of 4 á 5. De wind is zwak van kracht en waait uit het zuidoosten. In de nacht naar donderdag klaart het wederom op en kan de temperatuur zeker in de vroege ochtend weer dalen naar het vriespunt of net daar onder.

Donderdag is er meer bewolking en draait de wind ook wat meer naar het oosten. Het blijft wel droog maar met hooguit 5 graden in de middag is het een vrij frisse dag. Door de vele bewolking zal de temperatuur in de nacht naar vrijdag het vriespunt niet meer halen.

[signoff]