17 C
Medemblik
30 september 2020 17:58
Medemblik Actueel.

Foto: Stephan van Loon

NS schrapt spitstreinen tussen Enkhuizen en Amsterdam

WESTFRIESLAND – Aankomende zomer zullen er minder spitstreinen gaan rijden tussen Enkhuizen en Amsterdam en tussen Alkmaar en Haarlem.

De NS neemt deze maatregel omdat het in de zomer maanden vele minder druk is dan in de overige maanden van het jaar. Paste de NS voorheen de lengte van de treinen aan, nu is er besloten dat er in de dienstregeling gaat worden geschrapt. Voor de duur van 5 weken zullen enkel de gewone treinen die al in de spit rijden de reizigers die normaal met de spitstrein rijden opvangen.

Ondertussen is duidelijk geworden dat de diverse reisorganisaties niet blij zijn met de aankondiging van de NS en hebben reeds laten weten tegen de maatregel te zijn. Zij wijzen op het feit dat er maar weinig mensen 5 weken vakantie hebben en een ritje Enkhuizen – Amsterdam gaat al snel tegen de 20 minuten langer duren.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?