12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 01:17
Medemblik Actueel.

Drukke tijden voor de pakjesbezorgers

Pakjesbezorgers waarschuwen nu al om op tijd de cadeautjes te kopen

WESTFRIESLAND – De bedrijven die de pakjes bij u thuisbezorgen roepen op om niet tot het laatste moment te wachten met het kopen van cadeautjes voor Sinterklaas en de Kerst. In 2018 kon een deel van de pakketjes niet op tijd bij de klanten worden afgeleverd door de enorme hoeveelheid aan pakketjes.

Drukke tijden voor de boeg

Nu ook in Nederland dagen als ‘Black Friday’ worden overgenomen is het enorm druk in de maanden november en december bij de pakketdiensten. Dit jaar valt Black Friday op 29 november en de maandag daarna is dan tegenwoordig Cyber Monday, daarna op 5 december Sinterklaas en 25 & 26 december Kerstmis.

Het past gewoon niet

Sander Bolmer van Wehkamp: “Als een complete stad tegelijk naar een winkelcentrum gaat past dat ook niet, en dat geldt dus ook voor webwinkels.”  Ook bij PostNL verwachten ze 2 zeer drukke maanden.

Een bezorgster bij TNTPost zegt tegen de redactie dat het nu al erg druk is en zij lange dagen moet maken. Het liefst ziet TNTPost ook niet dat in deze maanden verlof aanvraagt maar, zegt de bezorgster, “Mijn baas is wel chill, en als het moet dan gaat hij wel wat regelen om toch vrij te kunnen krijgen.”

DHL laat weten dat waar nodig  er extra personeel gaat worden ingezet maar er ook duidelijk wordt gecommuniceerd wat de verwachte levertijden zijn.

Bol.com laat weten dat zij dit jaar in de maanden november en december ruim 26 miljoen pakjes verwachten te versturen. Coolblue zet ruim 300 extra mensen in om de bestellingen te kunnen afwikkelen en PostNL zet volgens het bedrijf 1000 extra bezorgers in.  PostNL verwacht tegen de 60 miljoen pakjes te bezorgen in november en december.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?