Afvalheffing boven de 300 euro, extra betalen voor de grijze container…

MEDEMBLIK – Een doemscenario of werkelijkheid.. Ook de inwoners van de gemeente Medemblik moeten nog beter hun afvalscheiden om zo weinig mogelijk restafval te produceren, tot een maximum van 100 kg per jaar per inwoner.

HVC liet afgelopen dinsdag al doorschemeren dat de verwachte daling van de afvalstoffenheffing met gemiddeld 40 euro per huishouden geen optie meer is door stijgende kosten, en dat het CAW wederom met HVC om tafel moet gaan om tot een nieuw akkoord te komen.

De verhoging van de afvalstoffenheffing zal met zeker enkel tientallen euro’s per jaar zijn, zo zal een eenpersoonshuishouden bijna 300 euro per jaar gaan betalen ipv, 240 euro zoals afgesproken, huishoudens met meerdere personen gaan ruim 300 euro per jaar betalen.

Maar ook denkt met aan het extra belasten van de grijze container waar restafval in wordt gegooid. Maatregelen als een variabel tarief voor de grijze containers is hierbij een optie. Voor mensen die hun afval in 1 van de ondergrondse containers gooien is het idee om deze per worp te laten betalen.

In onze buurgemeente Hollands Kroon zijn vergevorderde plannen om via deze manier de hoeveelheid restafval terug te dringen.

[signoff]

Reageren via facebook