14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 13:21
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: bewolkt met soms een bui

MEDEMBLIK – Een lagedrukgebied boven Het Kanaal maakt, via een uitloper net ten noorden van ons land, verbinding met een laag boven de Baltische Staten. In deze gordel van lage druk bevindt zich een WNW-OZO georiënteerde storing (actueel noord van de Wadden). Deze storing trekt vandaag nog enigszins noordwaarts, maar komt al snel stationair te liggen noord van de Wadden. Ten zuiden van deze occlusie voert een een zuid- tot zuidwestelijke stroming boven Nederland vochtige lucht aan.(KNMI)

De dag start vandaag nog met regelmatig een bui, in de loop van de dag komen er wat opklaringen voor maar aan het einde van de middag trekt er een nieuwe storing via de Noordzee onze regio binnen. De middagtemperatuur loopt op naar 11 graden bij een zwakke wind uit het zuidwesten. In de nacht naar woensdag vallen er nog enkele buien en daalt het kwik naar 7 graden.

Woensdag start met nog een enkele bui, ondertussen is de wind van zuidwest naar het noorden gedraaid en voert frissere lucht naar onze regio, de middagtemperatuur heeft dan ook moeite de 10 graden te halen, in de nacht naar donderdag daalt het kwik naar rond de 5 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?