Vrienden Marcin: ‘Waarom liet de politie hem gaan’

MEDEMBLIK – Nu er eindelijk een einde aan de al maanden durende zoektocht naar Marcin Dmytryszyn is gekomen komen bij de vrienden van Marcin de vragen naar boven.

Toen Marcin zich op de bewuste avond van zijn vermissing meldde bij het politiebureau in Wieringerwerf maakte hij al een verwarde indruk en riep hij dat hij al zijn spullen kwijt was. Waarom Marcin naar Wieringerwerf was gekomen blijft ook een vraagteken omdat Marcin in Medemblik woonde.

Vrienden van Marcin vertellen aan Medemblik Actueel dat zij het vreemd vinden dat de politie iemand die al een verwarde indruk maakt niet voor zijn eigen veiligheid in een cel zet om te laten controleren door een arts. In plaats daarvan lieten zij de 27-jarige Marcin weer gaan.

In de maanden daarna zijn er grootscheepse zoekacties geweest naar Marcin met als droevige einde de vondst van zijn lichaam in een sloot langs de Zuiderdijkweg, waarschijnlijk was Marcin weer onderweg naar Medemblik.

Uit sectie dat het NFI heeft gedaan op het lichaam van Marcin is gebleken dat er geen misdrijf in het spel is geweest maar dat hij is verdronken.

[signoff]

Reageren via facebook