Weerbericht Medemblik: paar koude dagen opkomst

MEDEMBLIK – Een hogedrukgebied ten zuiden van IJsland heeft een uitloper via Engeland over onze omgeving. Deze uitloper ligt ongeveer W-O georiënteerd boven het noorden van het land. Ten noorden van hogedrukgebied voert een NNO-stroming maritiem polaire lucht aan.

De temperatuur is vannacht ook in onze regio flink gedaald, lokaal liep de meter terug naar 4 á 5 graden boven het vriespunt. De dag start met flinke zonnige perioden en uit de aanwezige bewolking zal geen regen gaan vallen. De wind is gedraaid naar het noordoosten en is overwegend matig van kracht, 3Bft. In de nacht naar woensdag gaat de temperatuur weer flink onder de 10 graden uitkomen en lokaal kan er op klomphoogte lichte nachtvorst voorkomen.

Woensdag overdag zijn er flinke zonnige perioden, is het droog en met 9 graden aan de frisse kant. De wind waait uit het oosten en is net zoals vandaag matig van kracht.

Na woensdag is donderdag ook nog een koude dag met een middagtemperatuur van hooguit 8 graden. Daarna draait de wind wat meer naar het zuiden en gaat de temperatuur weer omhoog en zal ook de wisselvalligheid weer gaan toenemen.

[signoff]

Reageren via facebook