11.8 C
Medemblik
25 september 2020 21:39
Medemblik Actueel.

Een laatste groet aan Sjaak Grooteman

WERVERSHOOF- Wie kent hem niet in zijn vertrouwde grijze Volkswagen werkbus? In de voor hem zo karakteristieke houding over het stuur, altijd een zwaai en een groet. Sjaak Grooteman Timmerwerken is voor veel mensen in West-Friesland tot dienst geweest.

Sjaak had al jong het timmervak ontdekt, net als zijn broer Cees. Samen begonnen zij ieder voor zich op jonge leeftijd aan het ‘timmerleven’. Sjaak is altijd een echte ouderwetse timmerman gebleven in de goede zin van het woord. Een kundige vakman vol passie voor zijn werk. Destijds heeft hij zijn eigen huis gebouwd in Onderdijk en daar is hij nooit meer weggegaan. Sjaak was een man van het dorp, een geboren en getogen Onderdijker.

In de jongeren jaren heeft Sjaak een eerste aanzet gegeven tot het legendarische Crossteam Onderbroek. Menig autocrosser hebben ze angst ingeboezemd met hun befaamde Citroën Snoeken en rijkunsten. Crossteam Onderbroek heeft vele prijzen gewonnen, maar nog belangrijker; deze tijd heeft mooie onvergetelijke herinneringen voortgebracht.

Buiten de liefde voor zijn gezin (vrouw en 4 dochters) was Sjaak een zeer trouwe FC Volendam supporter. Er moest wel een hele goede reden zijn om een thuiswedstrijd van de FC Volendam over te slaan. Zelfs op zijn eigen verjaardag met een huis vol visite ging Sjaak trouw naar zijn club toe. Sjaak hield erg van de gezelligheid. Er was geen kermis die hij oversloeg. En ook bij vele dorpsactiviteiten/-verenigingen was hij te vinden.

Sjaak kon zich heerlijk ontspannen in de golfsport. Iedere zondagochtend werd er met een vast groepje een balletje geslagen. En wie zou denken dat het nergens om ging op een zondagochtend, heeft het goed mis! Altijd even fanatiek. Samen met zijn broer Niek organiseerde hij menig golftoernooi.

Sjaak was een fijne, vriendelijke en gezellige man, die altijd in was voor een praatje. Bij hem voelde je je gauw thuis. De laatste jaren waren zwaar voor Sjaak. Hij kreeg te maken met ernstige gezondheidsproblemen. Er volgde een periode van hoop en vrees, maar helaas het mocht niet zo zijn. Tot het laatst heeft hij gevochten. Het verdient veel bewondering en groot respect hoe hij met zijn ziekte is omgegaan. Sjaak heeft ons op een veel te jonge leeftijd van 65 jaar moeten verlaten.

Afgelopen dinsdag heeft familie en allen die hem dierbaar waren op een indrukwekkende wijze, in zijn vertrouwde Volkswagen bus, afscheid genomen van Sjaak. Zoals Sjaak zelf wenste ging deze laatste rit langs bouwbedrijf Grooteman-van Dijk waar hij vele timmeruren heeft doorgebracht. We verliezen met hem een kleurrijke man in Onderdijk en omgeving.

Hij heeft genoten van het leven maar was nog niet klaar……

Directe nabestaanden veel kracht en sterkte gewenst voor nu en in de toekomst.

Vaarwel Sjaak!

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?