14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 04:32
Medemblik Actueel.

intocht sinterklaas medemblik foto door: www.pascalvanas.nl

Sinterklaasintocht Andijk met een ‘glutenvrije’ Piet

ANDIJK – Nog eventjes en dan gaan de kinderhartjes weer veel sneller kloppen want Sinterklaas is in aantocht en onder deze kindertjes zitten ook kinderen met een glutenintolerantie en daar heeft Sinterklaas ook dit jaar aan gedacht.

Bij de intocht van Sinterklaas in Andijk loopt er ook een ‘glutenvrije’ Piet mee die glutenvrije kruidnoten uitdeelt. In Nederland zijn een geschatte 10.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen).

Een sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! De NCV is daarom de afgelopen weken samen met veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren.

Hoe herkent de Glutenvrije Piet jou?

Hoe herkent de Glutenvrije Piet jou?

Print deze kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de Glutenvrije Piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije kruidnoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken. Verwacht je slecht weer? Dan is lamineren een uitkomst.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook