Start KPN Marathon Cup brengt Irene Schouten 4e plaats

ANDIJK – Irene Schouten is het marathonseizoen op de schaats begonnen met een vierde plaats tijdens de KPN Marathon Cup in Amsterdam. Afgelopen zaterdagavond begonnen de dames in Amsterdam aan hun 80 rondjes op de Jaap Edenbaan met Irene Schouten als grote kanshebster voor de zege.

Maar omdat zij juist geldt als grote kanshebster werd ze ook scherp in de gaten gehouden door de rest van het peloton waardoor drie schaatssters hun kans grepen en uit het peloton wegsprongen, onder deze drie ook de uit Hoogkarspel afkomstige Beau Wagemaker.

Samen met haar medevluchters Marijke Groenewoud en Loes Adegeest gingen de drie uitmaken wie de zege mee naar huis mocht nemen. In de laatste ronde besloot Loes Adegeest zich niet met de sprint te bemoeien en zag Marijke Groenewoud naar de overwinning sprinten voor Beau Wagemaker.

Irene Schouten pakte de vierde plaats en had daar vrede mee omdat Marijke Groenewoud uitkomt voor Ziuz een zusterteam van Team Royal A-ware waar Schouten voor uitkomt.

De overige Westfriese schaatssters eindigen op plaats 8, Kelly Schouten (Zwaagdijk-Oost), plaats 26 Janet Beers (Hoogkarspel) en op plaats 30 Diewertje van Kalken (Hem)

[signoff]

Reageren via facebook