Nieuweboer ziet geslaagd debuut Tim Vertelman

WERVERSHOOF – Woensdag 16 oktober speelde Nieuweboer de inhaalwedstrijd tegen Alliance in Overveen, Bloemendaal. De geblesseerde keeper Jeffrey Groot werd vervangen door JO19 speler Tim Vertelman.

Vanaf de aftrap pakte Nieuweboer het initiatief en in de 2e minuut opende Sven Deen op aangeven van Nick Kuin de score. Nadat Tim Vertelman in de 5e minuut zijn 1e balcontact had gehad, kwam Alliance even later na een benutte indirecte vrije trap op gelijke hoogte. Sven Deen verraste de tegenstander en sloot hij de fraaie solo doeltreffend af.

Nog een minuut later onderschepte wederom Deen een aanval en uit deze aanval scoorde Jorren Grooteman de 3e treffer. Bij deze stand werd het spel van Nieuweboer rommeliger. Eerst bracht Alliance de achterstand terug tot 1 doelpunt, alvorens Thijs Schouten vlak voor de wissel op aangeven van Sven Deen de tussenstand op 2-4 bracht.

Na de wissel bleef Nieuweboer onrustig spelen. Na een tijdstraf van Sven Deen scoorde Alliance. Even later bracht Nick Kuin op aangeven van Lex Bakker de voorsprong met een wippertje over de keeper weer op 2 doelpunten.

In de rommelige slotfase kwam Alliance terug tot 4-5, alvorens Nieuweboer in de slotfase met 2 doelpunten van Jorren Grooteman de 4-7 eindstand op het bord bracht. Door te slordig eigen spel van Nieuweboer, bleef het spannend tot het eindsignaal.

Keeper Tim Vertelman speelde een degelijke wedstrijd en kon in een beperkt aantal gevallen zijn kwaliteiten tonen. Dit gebeurde op de juiste wijze.

In verband met de herfstvakantie is de volgende wedstrijd pas op vrijdag 1 november in De Dars tegen Demi Sport.

[signoff]

Reageren via facebook