17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 04:08
Medemblik Actueel.

Foto's aangeleverd

Project ‘Link komt naar je toe ‘ voor de derdeklassers SG De Dijk

MEDEMBLIK – Tijdens de projectweek op SG De Dijk kregen de derdeklassers te maken met het Project ‘Link komt naar je toe’ over verkeersveiligheid en middelengebruik.

Zij mochten tijdens voorlichting met een drank- of drugsbril verschillende activiteiten doen, zoals over een rechte lijn lopen en in een auto rijden, uiteraard onder begeleiding. Met behulp van zogenoemde Rauschbrillen werd gesimuleerd dat het gezichts- en coördinatievermogen min of meer ernstig is verstoord door het gebruik van drugs en/of alcohol. Ook hebben de leerlingen een quiz gedaan met daarin vragen over drank- en drugsgebruik in het verkeer.

Sinds 2013 werken de 17 gemeenten uit Noord-Holland-Noord, GGD Hollands Noorden, Brijder Jeugd, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en GGZ Noord-Holland Noord samen om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren verder terug te dringen en te voorkomen. Zij doen dat met het programma ‘In Control of Alcohol & Drugs’. Vanuit dit project worden de activiteiten gefinancierd.

In het kader van de planning van de Gezonde School (pijler ‘Middelengebruik’), was dit een zeer geschikt instrument.

De leerlingen kregen informatie over alcohol en drugs en welke relatie er is tussen gebruik van die stoffen en deelname aan het verkeer. Ze zijn zich nu bewust van de risico’s van het gebruik van die stoffen, waardoor zij een verantwoorde keuze m.b.t. hun gedrag en hun gezondheid kunnen maken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook