47e Egboetsloop Hauwert

HAUWERT – De eerste zondag van november is een speciale in Hauwert. Niet te missen voor de sportievelingen in en buiten ons dorp. Maar bewegen is goed natuurlijk goed voor iedereen die in conditie wil blijven.

In Hauwert biedt de jaarlijkse Egboetsloop met diverse afstanden daar alle kansen toe. De loop wordt door de ijsclub voor de 47e keer georganiseerd en is niet meer weg te denken uit het aanbod. Het is een hard/ prestatieloop voor meerdere leeftijden en categorieën.

De route kent een afwisselend parcours en loopt ook door het natuurgebied het Egboetswater en de zak van Hauwert. Voor de jeugd zijn er twee relatief korte routes, o.a. langs de waterberging en door het Papenveer.

We zien het aantal dames gestaag groeien elk jaar maar de heren laten zich ook graag aan de start zien. De afstanden en indeling zien er als volgt uit;

Afstand Voor wie Starttijd
800 meter voor de jeugd t/m 8 jaar Starttijd 10.30 uur
2,5 km. voor de jongeren van 9 t/m 15 jaar Starttijd 10.45 uur
8 km voor dames en heren van 16 t/m 39 jaar Starttijd 10.49 uur
8 km voor dames en heren vanaf 40 jaar Starttijd 10.49 uur
16 km voor dames en heren van 16 t/m 39 jaar Starttijd 10.50 uur
16 km voor dames en heren vanaf 40 jaar Starttijd 10.50 uur

Het inschrijfgeld tot t/m 15 jaar is € 2,50 en vanaf 16 jaar € 5,- De inschrijving is mogelijk vanaf 10.00 uur in de voetbalkantine (naast dorpshuis De Werf). Er zijn er voor alle afstanden leuke prijzen te winnen. Noteer de datum in de agenda en doe mee.

Start en finish zijn dit keer bij de voetbalkantine aan de Heemraad Witweg in Hauwert. Daar zijn de voorzieningen voor inschrijven, omkleden en douchen. Uiteraard is ook voor de inwendige mens voldoende te krijgen.

Graag tot ziens op zondag 3 november vanaf 10.00 uur in de voetbalkantine.

signoff]

Reageren via facebook