Medemblik Actueel.

Vissen in havens Medemblik vanaf 15 oktober weer toegestaan

MEDEMBLIK – Vanaf dinsdag 15 oktober mag er weer legaal gevist worden in de Westerhaven van Medemblik. 

Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad en ook duurde het lang voor er een overeenkomst maar ze zijn eruit. Het college moet nog wel haar goedkeuring geven en ook nog een informatienota naar de gemeenteraad sturen maar dat maakt voor de vissers niets meer uit, die mogen weer gaan vissen.

Siem Zeilemaker (PWF) die zich voor de vissers heeft ingezet zegt tegen Medemblik Actueel: “Ik ben ontzettend blij dat we, het bestuur van VNK (viscollege Medemblik) en ondergetekende, het na “veel trekken en duwen” met gemeente en stadshavens bv, voor elkaar hebben gekregen dat het visverbod, in bepaalde delen van de haven, is opgeheven! Vanaf morgen mag er in de wintermaanden dus weer gevist worden. Wel met een visvergunning natuurlijk.

Bart Schipper van het Viscollege VNK Medemblik zegt in een reactie: “De voorwaarden zijn : gevist mag worden in de Pekelharinghaven langs het Vooreiland, Oudevaartsgat, Oosterhaven vanaf de Wijdesteeg naar het IJsselmeer toe plus de Pieren.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook