17.1 C
Medemblik
23 mei 2020 21:47
Medemblik Actueel.

Cao actie in het Dijklander Ziekenhuis

MEDEMBLIK – Omdat de vakbonden niet in gesprek willen gaan over het nieuwe bod van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) voor een nieuwe cao, heeft het actiecomité van het Dijklander Ziekenhuis besloten om actie te voeren op donderdag 10 oktober.

Zondagsdienst

Als actiemiddel is door het actiecomité een ‘zondagsdienst’ aangekondigd. Deelnemende afdelingen zijn de dagbehandeling en OK’s in Hoorn en Purmerend, inclusief sterilisatie, verkoever en anesthesie. Tijdens deze ‘zondagsdienst’ wordt op een doordeweekse dag gewerkt alsof het een zondag is. Uitzonderingen worden gemaakt voor spoed, keizersnedes, oncologische ingrepen en ingrepen bij kinderen. Ymke Fokma, namens de raad van bestuur: “We zijn blij dat deze kwetsbare patiënten geen hinder ondervinden van de acties.” Dit betekent wel dat er geen geplande activiteiten (operaties, ingrepen) plaatsvinden. Alle overige afdelingen, zoals poliklinieken, radiologie, bloedprikken en verpleegafdelingen zijn gewoon geopend.

Patiënten

Alle patiënten die ingepland stonden voor donderdag 10 oktober, van wie de operatie/behandeling niet door kan gaan, zijn afgebeld en krijgen een nieuwe afspraak.

Wat er aan vooraf ging

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft de bonden vorige week een nieuw voorstel voor een nieuwe cao gedaan. Ymke Fokma: “Dit bod doet in onze ogen veel meer recht aan wat onze medewerkers verdienen. Wij verwachten en hopen dat de vakbonden dit ook zo zien en het overleg weer willen oppakken. Want niemand is gebaat bij het uitblijven van een cao. Het is enorm vervelend dat onze patiënten en medewerkers hier de dupe van worden.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook