Weerbericht Medemblik: volop herfst met regelmatig een bui

MEDEMBLIK – Een hoogtelaag, op donderdag ten zuiden van IJsland, trekt naar Zuid-Noorwegen, waar het zondag aankomt. Het hoogtelaag vult op en vormt dan een hoogtetrog van Zuid-Noorwegen naar Ierland. Deze hoogtetrog bereikt zondagavond het noordwesten van de FIR en zwaait in de daaropvolgende nacht over ons land. Volgende week dinsdag volgt een nieuwe storing, gevolgd door een korte periode van hogedruk.

Vandaag hebben wij vooral te maken met regenbuien die soms even flink kunnen uitpakken, maar er zijn ook perioden dat de zon eventjes te zien zal zijn. Met 18 graden is de temperatuur vrijwel op het peil van het jaarlijkse gemiddeld. De wind is overwegend matig tot vrij krachtig en waait uit het zuidwesten.

Donderdag gaat er nog meer regen vallen en zullen wij de zon vrijwel niet te zien krijgen. De middagtemperatuur blijft rond de 18 graden schommelen en de wind blijft uit de zuidwesthoek waaien waardoor aanvoer van buien nog wel even door blijft gaan.

Na donderdag verandert er maar weinig aan het weerbeeld. Elke dag vallen er buien, is het overdag rond de 18 graden en in de nachten rond de 13 graden. De wind blijft zeker nog t/m zondag uit het zuidwesten waaien.

Een echte start van de herfst.

[signoff]

Reageren via facebook